Joomla! en Wordpress websites en onderhoud

Nieuws

WordPress 5.1 is vrijgegeven

In navolging op WordPress 5.0—een grote release waar de nieuwe blok editor werd geïntroduceerd—is 5.1 vooral toegespitst op verfijning, specifiek performance-verbeteringen van de editor. Ook baant deze release een weg naar een betere, snellere en veiligere WordPress installatie met een aantal essentiële gereedschappen voor sitebeheerders en ontwikkelaars.

Website gezondheid

Deze release introduceert, met veiligheid en snelheid in het achterhoofd, de eerste Website Gezondheid kenmerken. Zo zal WordPress berichten gaan tonen aan beheerders van sites die zeer oude versies van PHP draaien, de programmeertaal waar WordPress in gebouwd is.

Wanneer je nieuwe plugins installeert zal de Site Gezondheid functie in WordPress controleren of een plugin een PHP versie nodig heeft die niet werkt met jouw site. Indien dit het geval is zal WordPress je niet toestaan de plugin te activeren.

Snelheidsverbeteringen voor de editor

De nieuwe blok editor die in WordPress 5.0 is geïntroduceerd is verder verbeterd. De grootste verbetering is de snelheid waarmee de editor nu werkt in WordPress 5.1. De editor zou nu iets sneller moeten opstarten en typen zou vloeiender moeten voelen. Los daarvan, in de komende versies zullen er meer snelheidsverbeteringen doorgevoerd worden.

Wanneer u een onderhoudsabonnement bij ons heeft, dan voeren wij deze update voor u uit!

Lees verder op Wordpress.org

Welldotcom - Puntgaaf Internetbureau

Welldotcom - Puntgaaf Internetbureau.
Wij zijn gevestigd aan de Boslaan 35, 9449 PS Nooitgedacht in Nederland.

  • ©2019 Welldotcom
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.